Terug naar verkooplocaties

Zuiderkrib

Boerderij de Zuiderkrib ligt op een unieke plek in de Noordoostpolder. De boerderij ligt  namelijk in het verlengde van de leidam die voor de inpoldering van Genemuiden naar Oud Kraggenburg liep. Op de akkers is de bolling nog zichtbaar. Het fietspad ligt op de plek waar vroeger het Swolsche diep liep, waar vroeger schepen richting Zwolle of de Zuiderzee voeren.

De boerderij is in gebruik als akkerbouwbedrijf. Daarnaast heeft boerin Heidi hier een zorgboerderij voor (jong) volwassenen, zie www.xtrakragt.nl. Heidi is erg creatief en organiseert allerlei leuke recreatieve dingen.

Pluk je eigen veldbloemen in de pluktuin
Naast de boerderij ligt een bloementuin waar je zelf je eigen boeket kunt plukken. Materialen zoals een schaartje en touw zijn aanwezig. De pluktuin is vanaf half juni t/m eind oktober alle dagen toegankelijk van 10.00-19.00 uur. Betaling is contant. De pluktuin is ook via het fietspad vanaf de dijk bereikbaar. Als je met de auto komt, kun je deze aan de weg van het kunstwerk P+H parkeren.

KEET aan de weg
In de zomermaanden staat er aan de weg een schaftkeet met verkoop van koud sap uit de polder en boerderij-ijs. Hierin staat in het weekend verse plukboeketten t.b.v. de verkoop. Ook vind je hier keramiek (sieraden en andere spulletjes) en vintage kaarten gemaakt door Heidi.

Koffie van KEET
Achter de Zwartemeerdijk ligt het landart kunstwerk van Pier+Horizon, waar Heidi op zomerse dagen Koffie van KEET neerzet met koffie, koek en koude sap in de picknickmand….een verassing te midden van de akkers. Er ligt een prijslijstje bij, betalen kan contant of via een tikkie.

WEI*blij
Zuiderkrib organiseert twee keer per jaar een hippe kofferbakmarkt. Veel standjes, live muziek, lekker eten en dat te midden van de bloemen. Je kunt hier schat jutten, op zoek naar dat ene mooie vaasje wat je altijd al had willen hebben of dat leuke gehaakte tasje. Kijk op www.weiblij.nl voor meer informatie over de kofferbakmarkt.

Heidi hoopt je een keer te ontmoeten bij Zuiderkrib. Je krijgt van haar alvast de warme groeten.

 

 

 

 

 

 Verkoopt de volgende producten: