Terug naar verkooplocaties

Polderkoninkjes

Aan de Weteringweg, bij het bedrijf van Chris Verhage, staat een gekoelde automaat waar je verse aardbeien kunt kopen die direct bij de kweker vandaan komen. Je kunt hier met muntgeld en met briefgeld van €5 of €10 betalen.

In 1990 besloten Chris Verhage en collega teler Nico Koomen om hun aardbeien Polderkoninkjes te noemen, voor een beter onderscheid in de markt. Het merk is succesvol en wordt alleen door groentespeciaalzaken verkocht. De aardbeien worden in een kas geteeld. Ze groeien het best bij een temperatuur niet hoger dan 22 graden. Wordt het warmer, dan gaan automatisch de ramen van de kas open. Op het dak van de kas zit een sensor die meet hoe sterk de zon schijnt. En hoe sterker de zon schijnt, hoe meer water de planten nodig hebben. Water krijgen ze door een druppelsysteem.

Chris en Nico kweken met één van de meest geteelde rassen, Elsanta, een stevig aardbeiras met een lange houdbaarheid en een sterk aardbeiaroma.

De Polderkoninkjes zijn in het hoogseizoen ook verkrijgbaar bij Huver, Renne Streekproducten, Streekwinkel Van de Buren, Landwinkel Versluis en bij Verhage Fruit.

 

 Verkoopt de volgende producten: