Terug naar verkooplocaties

Hooglander Vlees

Wij, Jan en Thea Rol, hebben een veehouderijbedrijf bij Kraggenburg. Onze boerderij ligt in het noordoosten van Flevoland, nabij vele natuurgebieden. Sinds een aantal jaren werken wij nauw samen met Natuurmonumenten. In overleg met hen grazen onze Schotse Hooglanders op hun natuurgebieden, o.a. op het ‘Kadoelerveld’ en het ‘Kraggenburgerveld’.

De Schotse Hooglander komt oorspronkelijk uit Schotland, maar is steeds meer te zien in Nederlandse natuurgebieden. Het is een karakteristiek ras met lang haar en grote horens.  De Hooglanders doorstaan alle weersomstandigheden en kunnen daardoor het hele jaar buiten lopen. In ons gebied kunnen ze goed beschutting zoeken in het bos.

Om de graasdruk niet te groot te laten worden, worden jaarlijks enkele runderen uit het gebied gehaald. Het slachten gebeurt door Slager Mulder in Kuinre. Doordat er jaarlijks maar enkele runderen uit het gebied worden gehaald, is het vlees heel exclusief. Het is herkenbaar aan een gezonde natuurlijke smaak met een malse structuur. Doordat de runderen het hele jaar door buiten lopen en een grote verscheidenheid van grassen en kruiden eten, is het vlees zeer natuurlijk. Hoewel het niet officieel gecertificeerd is, valt het vlees onder de noemer biologisch.

Het inpakken van het vlees, sealen en bestickeren van de pakketten gebeurt bij de slager, door onszelf. Op dezelfde dag kunt u het verse vlees komen ophalen.

De door ons gebruikte vleessoorten:
– Haasbiefstuk
– (Kogel-) Biefstuk
– Entrecôte/ lendelappen
– Magere lappen/ runderbraadlappen
– Riblappen
– Sukadelappen
– Hacheevlees/ poulet
– Schenkel
– Soeppakket
– Gehakt (ongekruid gehakt)
– Worstjes (gekruid gehakt)

Een standaard pakket bestaat uit gemiddeld 20 kg. In dit pakket vindt u een variatie van de bovengenoemde vleessoorten.

Als u geïnteresseerd bent in ons (h)eerlijke vlees, dan kunt u dit met een bestelformulier aangeven. Het bestelformulier is te vinden op onze website.

 

  

 Verkoopt de volgende producten: