Terug naar verkooplocaties

Glass@Home

Over mij
Mijn naam is Margret Takken. Mijn glasverslaving is begonnen met het maken van glas-in-lood ramen. De fascinatie voor het glas was geboren …en door het volgen van verschillende vakcursussen heb ik mij inmiddels ook bekwaamd in glasfusing (versmelten van glas), brandschilderen, beadmaking (glazen kralen maken) en kiln-casting (smelten van glas in een mal om 3-D objecten te maken).

Glas in al zijn facetten (kleur, structuur, transparantie, breekbaarheid enz.)  geeft steeds een boeiend licht en kleurenspel. Onder invloed van verschillende soorten lichtinval komt het werk tot ‘leven’. Onderling zijn de verschillende technieken goed te combineren, dat maakt elk werkstuk weer uniek. Glas-in-lood en brandschilderen zijn al eeuwen met elkaar verbonden maar ook in een raam kun je stukken gefused glas toepassen.  In het te fusen glas kun je ook verf, metalen e.d. toevoegen.

Werk in opdracht
Ben je op zoek naar een bijzonder object, of een schaal of raamwerk? Zie hieronder wat voorbeelden van wat ik maak. Op mijn website vind je nog meer voorbeelden. Denk ook aan een bedrijfslogo of naambord. Ook voor een gedenkobject is glas een dankbaar materiaal. Zo kan ik bijvoorbeeld as van de overledene toevoegen.

Cursussen en workshops
Als het Coronavirus onder controle is, wil ik weer starten met het geven van cursussen en workshops in glasfusing.  In groepen van max.4  gaan we werken aan een uniek object, naar een bestaand ontwerp of geheel naar idee van de cursist zelf. 

 

 Verkoopt de volgende producten: