Terug naar verkooplocaties

Boomkwekerij Stolwijk

In 2004 is Richard Stolwijk begonnen met een boomkwekerij. Tot die tijd was hij werkzaam in het basisonderwijs, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. In 2004 deed zich de gelegenheid voor om een boomkwekerij te beginnen.

Richard verhuisde in 1989 naar de Noordoostpolder, waar hij zijn vrouw ontmoette. Haar zwager had een groot akkerbouwbedrijf. In 2004 kon Richard daar een stuk land huren en hij is toen begonnen met zijn eerste aanplant. Aanvankelijk waren dat alleen Buxus en Laurierstruiken, inmiddels kweekt hij veel verschillende soorten sierheesters, Laurierstruiken (Latijnse naam: Prunus), coniferen en taxus. Richard’s afnemers zijn hoveniers, tuincentra en particulieren.

Richard kweekt waar vraag naar is en waar hij plezier in heeft. Het kan zijn dat een soort (tijdelijk) uitverkocht is, de bomen hebben tijd nodig om groot genoeg te groeien om te verkopen. Vandaar dat het assortiment soms wisselt. Informeer gerust naar de voorraad.

Richard: ‘Ik ga elke dag met plezier naar de kwekerij, bijna alles is handwerk, daar geniet ik van! Het contact met de vele diverse mensen en het advies dat ik hun kan geven om van hun tuin een plaatje te maken vind ik geweldig.

                                     

Sierheesters, Coniferen en Laurieren gekweekt in de voedzame Polderklei

Boomkwekerij Stolwijk kweekt bomen en heesters in de volle grond. Al de struiken worden met een voedzame en compacte kluit geleverd dus de struiken groeien ‘gewoon‘ verder in je tuin. In overleg levert Richard je struiken gratis bij je af. Je krijgt van hem uitgebreid advies m.b.t. planten, snoeien en water geven. Kom gerust vrijblijvend langs!

Boomkwekerij Stolwijk is open van maandag tot en met zaterdag van 7.30 uur tot 16.00 uur. Echter, tijdens de winter of bij ‘extreem’ slecht weer is Richard wel eens niet op de tuin. Je mag Richard altijd bellen of mailen. Hij woont in Emmeloord waardoor hij binnen 5 minuten op de kwekerij kan zijn!

 

 

 

 Verkoopt de volgende producten: